Köszönöm, hogy megnézted a weboldalam, kérlek látogass vissza később!

PESTEL elemzés a gyakorlatban e-book

A PESTEL elemzés egy olyan keretrendszer, amelyet a piaci környezet elemzéséhez használnak. A PESTEL mozaikszó az alábbi hat tényezőre utal: Politikai, Gazdasági, Szociális, Technológiai, Környezeti és Jogszabályi. Ez a hat tényező hatással lehet a vállalkozásra, és befolyásolhatja az üzleti döntéseket.

290 000 Ft

PESTEL elemzés a gyakorlatban e-book

Kategória

Leírás

A PESTEL elemzés egy hat tényezőből álló keretrendszer, amely segíti a vállalkozásokat abban, hogy átfogóan megértsék a piaci környezetüket, és azonosítsák a lehetséges kockázatokat és lehetőségeket. Az elemzés során hat különböző tényezőt veszünk figyelembe:

  1. Politikai tényezők: Az adott ország politikai stabilitása, kormányzati politikája, adózási szabályozásai és kereskedelmi szabályozásai. Ezek a tényezők hatással lehetnek a vállalkozás működésére, a piaci versenyre és az üzleti döntések meghozatalára.
  2. Gazdasági tényezők: Az adott ország gazdasági helyzete, az infláció, az államháztartás és a munkanélküliség. Ezek a tényezők hatással lehetnek a piaci keresletre, az árakra és a fogyasztói magatartásra.
  3. Szociális tényezők: Az adott társadalom értékei, normái, szokásai és demográfiai jellemzői. Ezek a tényezők hatással lehetnek a vásárlói magatartásra, a piaci trendekre és a vállalkozás marketing stratégiájára.
  4. Technológiai tényezők: Az adott ország technológiai fejlettsége, a digitális technológiák alkalmazása, az innováció és a számítástechnika változásai. Ezek a tényezők hatással lehetnek a vállalkozás versenyképességére, az üzleti folyamatok hatékonyságára és az ügyfelek elvárásaira.
  5. Környezeti tényezők: Az adott vállalkozás környezeti hatásai, az energiafelhasználás, az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság. Ezek a tényezők hatással lehetnek a vállalkozás imázsára és a fogyasztói döntésekre.
  6. Jogszabályi tényezők: Az adott ország jogi szabályozása, az adózási előírások, a szerződési feltételek és az iparág specifikus szabályozásai. Ezek a tényezők hatással lehetnek a vállalkozás működésére és versenyképességére.

Az elemzés során a vállalkozások részletesen elemezik és értékelik a fenti hat tényezőt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PESTEL elemzés a gyakorlatban e-book” értékelése elsőként